Tisk
PDF

MAS pořádá vzdělávací akci o regionální gastronomii

Regionální gastronomie jižní Moravy a tvorba pěších tras, venkovských muzeí a dalších produktů venkovského cestovního ruchu.

Vzdělávací akce je součástí projektu Krajského sdružení NS MAS ČR Jihomoravského kraje Tadice a inovace ve venkovském cestovním ruchu na jižní Moravě.

ZDE POZVÁNKA V  PDF

Datum: 19. – 20. listopadu 2010

Místo: Přednášky v Regionálním centru Města Hodonína, Masarykovo náměstí 115/27 Hodonín

Exkurze: Regionální muzeum – Starý kvartýr Lužice

Rodinné vinařství U Kosíků Tvrdonice

Program 1. den (8.00 – 14.00)

1) Historie stravování a stolování na Slovácku – přednášející PhDr. Alena Káňová

2) Liturgcký rok a jídelníček na Podluží a Hodonínsku – přednášející PhDr. Alena Káňová

3) Víno a gastronomie – Moravský sommelier Libor Nazarčuk

4) Základy sommelierství - Moravský sommelier Libor Nazarčuk

Program 2. den (8.00 – 14.00)

1) Návštěva regionálního muzea Starý kvartýr v Lužicích u Hodonína – Andrea Janulíková – muzejní spolek Lužice

2) Rodinné vinařství U Kosíků Tvrdonice

– Řízená ochutnávka regionální kuchyně – MUDr. Pavel Kosík

- Řízená degustace vín – MUDr. Pavel Kosík

Další informace:

Vzdělávací akce, exkurze, degustace, ochutnávka je bezplatná s vyjímkou oběda 19.11. (pro předem nahlášené zájemce bude zajištěn). Účastníci obdrží zdarma CD, tištěné studijní materiály a občerstvení (káva, čaj, nealko nápoje, vzorky jídel a nápojů regionální kuchyně). Účastníkům mimo Jihomoravský kraj bude zajištěno a hrazeno ubytování z pátku na sobotu.

Na akci je nutné přihlásit se nejpozději 5 dnů předem!


Kontakty:

Ondřej Gibala

MAS Dolní Morava o.s.

Náměstí 177

691 51 Lanžhot

Tel.: 774 328 072

Email.: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript

IROP CZ RO B C RGB

zdaplogoleader lista